Foto: TT/EPA

Vaccinmotståndare stormade BBC:s högkvarter – flera år efter bolaget flyttat ut

Uppdaterad
Publicerad

Vaccinmotståndare försökte under måndagen storma BBC:s högkvarter i västra London. Problemet var bara att BBC sedan flera år tillbaka flyttat ur lokalerna. Demonstranter och poliser drabbade samman på platsen, men inga gripanden ska ha skett, skriver The Guardian.

Bakgrunden ska ha varit att protestera mot BBC, som demonstranterna menar är vaccinförespråkare. Men eftersom de samlats utanför tv-bolagets gamla högkvarter i västra London blev det hela något misslyckat. Händelsen beskrivs av The Guardian som ”förvirrad”.

BBC flyttade ur lokalerna 2013 och byggnaden har sedan dess byggts om till lägenheter och privata klubbar. Viss tv-verksamhet finns dock kvar i byggnaden, bland annat det kommersiella tv-bolaget ITV som vid tiden för stormningen spelade in ett avsnitt av talkshowen Loose Women.

– Jag är inte helt säker på vad demonstranterna hoppades på att uppnå, för det enda dem fann på plats var jag, Jane, Nadia och Penny som pratade om klimakteriet, säger programledaren Charlene White till The Guardian. Hon tackar även säkerhetspersonalen på plats för för att de kunde hålla demonstranterna utanför studion under måndagens direktsändning.

Under pandemin och Storbritanniens lockdown har BBC fått utstå ett ökat antal attacker mot sina journalister. BBC:s nyhetschef, Fran Unsworth, har tidigare bland annat varnat för att övergreppen mot hennes journalister blivit fler och har uppmanat dem att utbilda sig i hur man kan hantera liknande händelser och attacker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.