Sångaren och skådespelaren Lill Lindfors minns den folkkäre Hasse Alfredson som har gått ur tiden. Foto: TT

Vännerna om Alfredson: Han hade en väldigt stor betydelse

Uppdaterad
Publicerad

Hans Alfredson har gått ur tiden, 86 år gammal. Vännen Märta-Stina Danielsson, Tage Danielssons änka, har tagit emot beskedet med bestörtning.

– Det är något omvälvande som har hänt, säger hon.

Hans Alfredson utgjorde tillsammans med Tage Danielsson den hyllade duon Hasse och Tage.

– Det är klart att han hade en väldigt stor betydelse, deras produktion innebar ju väldigt mycket nytt, säger Märta-Stina Danielsson.

Hans Alfredson 1931-2017

Hon berättar att Hans Alfredson var en av hennes äldsta vänner. De lärde känna varandra när hon flyttade till Stockholm.

LÄS MER: Hans Alfredson är död

”En ikon som försvinner”

Sångaren och skådespelaren Lill Lindfors har arbetat tillsammans med Hans Alfredson i flera filmer. Hon minns honom som en strålande underhållare.

– Det är en ikon som försvinner och som funnits hela mitt yrkesverksamma liv. Han skrev ju revy- och idéteatern i början på 60-talet, säger Lill Lindfors och lägger till:

Lill Lindfors. Foto: TT

– Han var en alldeles strålande underhållare, med galenskap och humor.

Skådespelaren Jan Malmsjö hade ännu inte nåtts av beskedet när SVT Nyheter når honom.

Jan Malmsjö. Foto: TT

– Vi har jobbat en del tillsammans, det är ett sorgligt besked. Det fanns en sorg över honom med den tillbakadragenhet som han hade. Det här var kanten på den sorgen, säger skådespelaren Jan Malmsjö till SVT Nyheter.

LÄS MER: Folkets hyllningar till Hans Alfredson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hans Alfredson 1931-2017

Mer i ämnet