Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet vilka artister som Tali da Silva saknar i Swedish Music Hall of Fame: ”Ett mysterium” Foto: Björn Edergren/SVT/Fredrik Sandberg/Tommy Holl/TT

”Var är euro-discon och dansbanden?”

Publicerad

Årets invalda i Swedish Music Hall of Fame förtjänar sina platser, men det är omöjligt att inte tänka på vilka som saknas, tycker Kulturnyheternas musikkritiker Tali da Silva.

Att årets invalda artister Mando Diao, Tomas Ledin, Ann-Louise Hanson, Olle Adolphson, Jenny Wilson och Lena Willemark förtjänar att bli invalda i den svenska musikens Hall of fame råder det inget tvivel om, säger Tali da Silva.

– Olle Adolfsson har skrivit visor som det går att lyssna på hur många gånger som helst, och någon svensk sommar blir det väl inte utan Tomas Ledin. Så inget ont om årets inval.

Men däremot önskar hon sig en jury som tänker lite mindre på finkulturella, kreddiga namn och mer på vad som får människor att stanna upp, lyssna – och dansa.

Se i klippet vilka artister som Tali da Silva saknar i Swedish Music Hall of Fame: ”Det är ett mysterium”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.