Foto: TT

Vd:n vill att läsare ska börja prenumerera på Metro

Uppdaterad
Publicerad

I veckan ställde konkurshotade Metro Media House in sina betalningar. Bolaget har i dagsläget skulder på drygt 59 miljoner kronor – något vd:n och ägaren Christen Ager-Hanssen vill vända genom att göra om papperstidningen till en upplaga för prenumeranter. Det säger han till Expressen.

Gratistidningen har hittills distribuerats med hjälp av lokaltrafikbolag.

– Vi kan inte driva Metro som vi gjort. Vi måste tänka nytt. Min tanke är att vi kommer att ta en helt annan distribution. Vi levererar direkt till hushållen, säger han till tidningen. Han påpekar dock att han är en ”digital entreprenör och inte en printgubbe”.

Metro lämnade in sin ansökan om företagsrekonstruktion till Stockholms tingsrätt på fredagen och fick den beviljad kort därefter.

Christen Ager-Hanssen säger till Expressen att om fordringsägarna går med på att skriva ned sina fordringar så borde det gå att rädda företaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.