Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så låter veckans hetaste musiksläpp.

Veckans musiksläpp: First aid kit, Nicki Minaj och Big Freedia

Uppdaterad
Publicerad

Nostalgitripp till 90-talets tuggummipop, First Aid Kit i ett drömskt samarbete och bounceprofilen Big Freedia i en låt som ger en lite av en ego-boost.

Kulturnyheternas musikkritiker Tali da Silva listar veckans allra hetaste musiksläpp.

Musikbranschen vilar inte bara för att det råkar vara midsommar i dag. En av låtarna som släpps är Barbie World, som är ett samarbete mellan de amerikanska rapparna Nicki Minaj och Ice Spice. Och ja, de har förstås samplat danska bandet Aquas megahit Barbie girl från 1997.

Låten är en del av soundtracket till Greta Gerwigs hajpade Barbiefilm som kommer senare i sommar.

– En fet nostalgitripp för oss som minns den! Men det här är Nicki Minaj och Ice Spice, så en lite hårdare version så klart. ”Its Barbie Bitch”, rappar Nicki Minaj och det var ju ganska självklart att hon skulle göra en låt till det här soundtracket, hon har ju kallat sig själv för Barbie hur länge som helst, som ett slags alter ego, säger Tali da Silva i Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.