West wing-skådespelarena Martin Sheen och Rob Lowe. Foto: Warner Brothers

”Vita huset” tillbaka med en valspecial

Uppdaterad
Publicerad

Den populära tv-serien ”Vita huset” kommer tillbaka. Åtminstone för ett specialavsnitt på tv-kanalen HBO Max inför höstens val i USA, rapporterar Variety.

Avsnittet ska locka tittarna att rösta och är tänkt att uppmärksamma Michelle Obamas organisation ”When we all vote”, som arbetar för ökat valdeltagande.

Episoden ska spelas in på en teater i Los Angeles i oktober, där flera av originalskådespelarna ska återskapa ett av seriens tidigare avsnitt, som handlar om valdagen. Bland de skådespelare som dyker upp märks Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, och Bradley Whitford.

Presidentvalet i USA 2020

”Extremt glada”

”Vita husets” skapare Aaron Sorkin skriver manus till avsnittet, som regisseras av Thomas Schlamme, som även regisserade många avsnitt av originalserien.

-Tommy och jag är extremt glada över åter att kunna samla ”Vita husets” skådespelare för den här uppläsningen och för att stödja ”When we all vote”, säger Sorkin i ett uttalande.

”Vita huset” sändes mellan 1999 och 2006 och vann under sina sju säsonger bland annat 27 Emmy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet