Harvey Weinstein vid en ny rättegång i Los Angeles den 21 juli. Den 69-årige filmmogulen och dömde våldtäktsmannen nekar nu till fyra våldtäkter. Foto: TT

Weinstein nekar till våldtäkt i ny rättegång

Uppdaterad
Publicerad

Harvey Weinstein, som redan avtjänar ett 23 år långt fängelsestraff i New York för våldtäkt, står nu inför ytterligare en möjlig dom i Kalifornien.

Vid onsdagens rättegång i Los Angeles nekade den 69-årige före detta filmproducenten till fyra fall av våldtäkt och sju fall av sexuella övergrepp, rapporterar nyhetsbyrån AP och The Guardian.

Weinstein framträdde inför rätten i rullstol, klädd i ansiktsmask och pratade inte förutom att tacka domaren. Nu väntar ytterligare en rättegång på den amerikanska östkusten.

Åtalet involverar fem kvinnor i incidenter som utspelade sig mellan 2004 och 2013. De flesta ska ha ägt rum på hotell i Beverly Hills och Los Angeles – några av dem under samma vecka som Oscarsgalan, då Weinsteins filmer återkommande var bland de nominerade.

Om Weinstein döms på alla punkter kan han få upp till 140 års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.