Youtubeprofilen Joakim Lundell går in i Big Brother-huset. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Youtubeprofilen Joakim Lundell i reklamsamarbete med Big Brother

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kom beskedet att Youtube-profilen Joakim Lundell ansluter till Big brother sedan Patrik ”Patzy” Svensson lämnat programmet på grund av ihållande magsmärtor. Nu visar det sig att hans deltagande i programmet är en bluff för ”att skapa kul innehåll” och öka tittarsiffrorna.

Lundell bekräftade tidigare sin medverkan själv på Instagram:

”Varför inte ta och försöka vinna Big brother när man har lite ledighet från inspelningar! Fattar många blir sura då det anses hos vissa vara fusk med mitt stora följarantal! Jag ska försöka visa att jag är en genuin människa”, skriver han i ett inlägg under söndagskvällen.

Nu framkommer det att Joakim Lundells medverkan aldrig var på riktigt utan ett knep från TV4 för att skapa intresse för programmet, det rapporterar Expressen.

”Det här är bara ett sätt att skapa kul innehåll och skulle det göra avtryck på tittarsiffrorna så är det en bonus”, skriver Joel Bendrik, exekutiv producent för programmet enligt Expressen.

Joakim Lundell kommer vara inne i huset i två dygn och kommer att lämna huset klockan 8.00 på onsdag.

– Så det är deltagarna som kommer att bli lurade i slutändan, säger Anders Edholm som är pressansvarig för Big Brother till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.