Detonationen i Klippan var så pass kraftig att flera bilar skadades och ytterrutor på en fastighet i närheten förstördes. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Jan Emanuelsson/Localeyes

11 januari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Bilexplosion i Klippan – nationella bombskyddet inkallat

En bil har exploderat i Klippan i nordvästra Skåne. Nationella bombskyddet har kallats in.

– Vi måste se till så att det inte finns fler farliga föremål i området, säger polisens vakthavande befäl Henrik Hagström.

Utredare: Indonesiska flygplanet exploderade troligtvis inte i luften

Det indonesiska flygplanet som kraschade i havet utanför Jakarta i lördags var sannolikt intakt och bröts sönder först när det träffade vattenytan, enligt haveriutredaren. 62 personer fanns ombord.

Minst 25 terrorutredningar har inletts efter Capitoliumstormningen

Minst 25 utredningar gällande inhemsk terrorism har inletts efter stormningen av Capitolium den 6 januari. Det säger USA:s arméminister Ryan McCarthy, enligt nyhetsbyrån Reuters. Myndigheterna har tagit gevär, molotovcocktails, explosiva föremål och buntband i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.