11 maj: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

USA godkänner coronavaccin för barn

USA:s läkemedelsverk FDA nödgodkänner Pfizer-Biontechs vaccin mot covid-19 för 12–15-åringar. Det är enligt FDA-chefen Janet Woodcock ett viktigt steg i kampen mot pandemin. Tidigare nödgodkännande gäller personer över 16 år.

Även EU:s läkemedelsmyndighet (EMA) kan komma med ett liknande beslut inom kort.

– Just nu är målet som vi har satt ett godkännande i juni. Vi försöker se om vi kan påskynda det till slutet av maj, säger EMA-chefen Emer Cooke.

Polis sköt varningsskott i Åkersberga

Polis avlossade under måndagskvällen varningsskott i samband med omhändertagandet av en misstänkt beväpnad man i centrala Åkersberga.

Det tillhygge som mannen bar på visade sig senare vara gjort av plast. Mannen, som är i 50-årsåldern, frihetsberövades och misstänks för minst tre fall av olaga hot.

FN-utredare: Tydliga bevis för IS-folkmord mot yazidier

En utredningsgrupp inom FN har hittat tydliga bevis för att terrorgruppen IS begått folkmord på minoritetsgruppen yazidier 2014, rapporterar Reuters.

Enligt Karem Khan, gruppens chef, skulle materialet troligen stå mer stabilt som bevis för en åklagarsida i domstol än de vittnesmål som presenterats i tidigare utredningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.