11 november: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Oklart läge i Bolivia – avgående presidenten talar om statskupp 

Läget i Bolivia är mycket oklart sedan president Evo Morales avgått. I ett tv-sänt tal manade han till fortsatt kamp och sade att han utsatts för en statskupp. Mexiko har erbjudit honom politisk asyl. Samtidigt firar oppositionsanhängarna på gatorna i storstäderna La Paz och Santa Cruz.

Arbetsförmedlingen bemöter arbetsgivare med tystnad

Arbetsgivare som vill anställa personal med lönebidrag får många gånger vänta förgäves på svar från Arbetsförmedlingen. 2018 blev 34 intresseanmälningar i veckan obesvarade, enligt en intern rapport som SVT Nyheter tagit del av. Arbetsförmedlingen svarar att rutinerna ska ses över.

Ovanligt himlafenomen: Merkurius passerar solen

Om vädret blir klart går det att se solsystemets minsta planet, Merkurius, passera solen i dag. SVT Nyheter tipsar om bästa sätten att se Merkuriuspassagen för den som inte vill vänta till nästa chans om 13 år. Viktigast: Titta inte rakt mot solen, då det kan skada ögonen!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.