Boris Johnson går mot storseger i det brittiska valet – medan Jeremy Corbyn ser ut att få lämna partiledarposten. Foto: Hannah McKay/Reuters/TT / Ben Stansall/Pool/TT

13 december: Nattens nyheter

Publicerad

Tories går mot seger i det brittiska valet

Vinnarna i den brittiska vallokalsundersökningen var utan tvekan Boris Johnsons parti Tories. I takt med att distrikten nu räknas färgas också större och större del av kartan blå – och utsikterna för rivalen Labour ser dystra ut.

– Jag kommer inte att leda partiet i något framtida val, säger ledaren Jeremy Corbyn i ett tal under tidig fredagsmorgon.

26 av 27 länder överens om klimatneutralt EU 2050

Nästan alla EU-länder är nu överens om målet om ett klimatneutralt EU år 2050. Undantaget är dock Polen som ges möjlighet att stå utanför i nuläget.

– Det här är ändå en väldigt tydlig signal till omvärlden, att 26 av 27 är redo nu, säger statsminister Stefan Löfven.

Uppgifter: USA och Kina överens om handelsavtal

Den stora handelskonflikten mellan USA och Kina tycks närma sig en lösning. Länderna ska nu vara överens om ett första steg i ett handelavtal, rapporter nyhetsbyrån Bloomberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.