Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Natten mot söndag ägde skjutningar rum vid två olika barer i Sydafrika. Foto: AP

19 döda i barskjutningar i Sydafrika

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen ska två skjutningar ha ägt rum vid barer i Sydafrika. 15 personer har skjutits till döds på en bar i Johannesburg. Ytterligare fyra personar dödades i en skjutning vid en bar i staden Petermaritzburg, rapporterar TT.

Total 19 personer uppges ha dödats under nattens skjutningar i Sydafrka.

15 personer sköts ihjäl på en bar i området Soweto i Johannesburg. Ytterligare tio skadades. Enligt den sydafrikanska polisen ska en grupp personer ha anlänt i en minibuss och börjat skjuta mot baren.

”Helt plötsligt hördes skottljud och människor försökte springa ut från baren. Vi har inte alla detaljer ännu om motivet eller varför de angrep de här människorna” säger poliskommissarien Elias Mawela till AP.

Samma natt ska fyra personer dödats i en skjutning vid en bar i staden Petermaritzburg i östra delarna av landet.

Om skjutningarna hade någon koppling till varandra är ännu oklart, likaså motiven enligt polis i området.

Skjutningarna kommer två veckor efter att ett 20-tal personer av okänd anledning hittats döda på en bar i den sydafrikanska staden East London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.