I ett brev till representanthusets talman Nancy Pelosi kallar president Donald Trump riksrättsprocessen mot honom för ett ”kuppförsök” – och går till hårt angrepp mot Pelosi själv. Foto: J. Scott Applewhite/MANDEL NGAN/TT

18 december: Nattens nyheter

Publicerad

Trump i brev om riksrätten: ”Kuppförsök”

USA:s president Donald Trump har skrivit ett sex sidor långt brev till representanthusets talman, demokraten Nancy Pelosi, där han kallar riksrättsförfarandet ett ”kuppförsök” som ”omstörtar” den amerikanska demokratin. Samtidigt väntas riksrättsanklagelserna mot honom röstas igenom under onsdagen.

Kraftig brand i kedjehus i Tumba

En kraftig brand bröt under natten ut i ett kedjehus i Tumba i Botkyrka kommun. En stor räddningsinsats med styrkor från fyra stationer pågick på platsen. Vid 04.30-tiden uppgavs en person ha skadats svårt och en person saknades då fortfarande, enligt polis och räddningstjänst.

Mänskligt dna hittat i 5 700 år gammalt tuggummi

Forskare på Köpenhamns universitet har lyckats ta fram mänskligt dna ur ett 5 700 år gammalt tuggummi av kåda, skriver universitetet i ett pressmeddelande. Med vägledning av det har man kunnat återskapa hur flickan som tuggade på kådan såg ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.