USA:s FN-ambassadör Nikki Haley gav beskedet att USA lämnar FN:s råd för mänskliga rättigheter, bland annat med hänvisning till den orättvisa hållning man anser att landet har gentemot Israel och dess ledare Benjamin Netanyahu (till höger bredvid Donald Trump) Foto: TT

20 juni: Nattens nyheter

Publicerad

USA lämnar FN:s råd för mänskliga rättigheter

En av anledningarna till att USA lämnar rådet är Israel-Palestina-konflikten, som man anser hanteras på ett partiskt sätt. USA:s FN-ambassadör Nikki Haley gav beskedet vid en pressträff under tisdagen.

Uppgifter om danska kriminalvårdare spreds på nätet

En omfattande läcka av hemliga uppgifter, med bland annat fullständiga namn och personnummer, har drabbat 590 anställda inom kriminalvården i Danmark, avslöjar tidningen Politiken.

Rysk artist släpper hyllningslåt till Avicii

”Jag kunde knappt hålla tårarna borta” twittrar den ryske EDM-artisten Arty efter att han premiärspelat låten ”For Tim”. Hyllningslåten till den nyligen bortgångne svenske artisten Avicii har ännu inte släppts i sin helhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.