Här avgörs Europa league-finalen. Foto: Bildbyrån

27 maj: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Biden kräver svar om coronavirusets ursprung

USA:s president Joe Biden kräver svar om coronavirusets ursprung. Enligt presidenten är det lika troligt att viruset härstammar från de levande djuren på en matmarknad i Wuhan som att det läckte ut från ett laboratorium.

– Jag har nu bett underrättelseväsendet att fördubbla sina ansträngningar med att samla och analysera information som kan föra oss närmare ett slutligt svar, säger Biden.

Ryssland vaccinerar djur mot covid

Flera ryska regioner har börjat vaccinera djur mot covid-19, enligt nyhetsbyrån RIA. Ryssland sa i mars att landet hade godkänt världens första djurvaccin mot covid-19, då kliniska tester visat att vaccinet genererar antikroppar mot coronavirus när det ges till hundar, katter, rävar och minkar. Vaccineringen sker hos veterinären.

Villarreal vann Europa league

Villarreal vann Europa league-finalen mot Manchester united i Gdansk efter ett straffdrama som slutade 12–11 (1–1 efter full tid och förlängning).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.