Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut på ett larm om bilbrand i Göteborg. Lågorna spred sig sedan till en fastighet. Foto: NG Bild/Niklas Göransson

3 september: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

USA svartlistar ICC:s chefsåklagare – utreder krigsbrott

USA inför sanktioner mot Fatou Bensouda, chefsåklagare vid Internationella brottmålsdomstolen (ICC), meddelar utrikesminister Mike Pompeo. Anledningen är att Bensouda utreder amerikanska krigsbrott i Afghanistan.

En attack mot rättssäkerheten som saknar motstycke, anser ICC.

Bilbrand spreds till bostadslänga i Göteborg

Ett lägenhetshotell i Göteborg började under natten brinna efter att eld spridit sig från flera brinnande bilar. Samtliga boende har evakuerats och polisen har upprättat en anmälan om mordbrand. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Fartyg försvunnet i tyfonen Maysak

En person har hittats i sökandet efter ett fraktfartyg som försvunnit i det oväder som dragit in över Koreahalvön. Tyfonen Maysak väntas orsaka översvämningar och förödelse och 300 flyg har ställts in på grund av stormvarningarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.