I Florida förbereder sig invånarna inför orkanen Dorian, som väntas komma in över delstaten på måndag. Foto: AP, CHARLES TRAINOR JR/TT

31 augusti: Nattens nyheter

Publicerad

Orkanen Dorian ökar i styrka

Orkanen Dorian fortsätter att öka i styrka. Nu kategoriseras ovädret som en kategori 4-orkan på en femgradig skala, uppger det amerikanska orkancentret NHC. Enligt flera prognoser kommer orkanen att nå USA:s sydöstra kust på måndag.

Två män gripna efter rån i Stockholm

Två män har gripits, misstänkta för att tillsammans med en tredje man ha hotat till sig en bil i södra Stockholm på fredagskvällen. Polisen använde bland annat helikopter i jakten på gärningsmännen.

Forskare: Facebook manipulerades i EU-valet

Trots Facebooks löften om att bli bättre på att förhindra olovlig valpåverkan, så går det fortfarande att manipulera sig till stort inflytande där, bland annat med hjälp av falska konton. Det visar en ny studie.

– Det är väldigt oroväckande att något sådant här kan hända så många år efter skandalerna som fick Facebook att lova bättring, säger professor Trevor Davis, medieforskare på George Washington University.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.