7 februari: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Över 4 000 döda efter jordskalvet i Turkiet

Dödsiffran i sydöstra Turkiet och norra Syrien fortsätter att stiga efter jordskalven. Över 4 000 människor har nu hittats döda, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Många länder skickar nödhjälp till Turkiet. Bland annat Indien ska skicka 100 personer från sin katastrofutryckningsstyrka, specialutbildade hundpatruller. Medicinska team med utbildade läkare, ambulanspersonal och nödvändiga mediciner ska också vara redo att åka.

Nya demonstrationer mot pensionsreform väntas i Paris

Nya massprotester med strejker och demonstrationer mot den djupt impopulära pensionsreformen väntas i Frankrike i dag, rapporterar TT.

Det är tredje gången på kort tid som demonstrationer och strejker aviserats i protest mot den impopulära pensionsreformen som president Emmanuel Macron är fast besluten att genomföra.

Skottlossning i Åkers Styckebruk – fyra män gripna

Sent på måndagskvällen larmade flera inringare polisen om att höga smällar hörts utanför ett flerfamiljshus i Åkers Styckebruk, i Södermanland.

Det fanns personer i lägenheten men ingen ska ha kommit till fysisk skada. Fyra män i 20 till 25-årsåldern greps vid 01-tiden, skäligen misstänkta.

Vet ni varför detta skett?

– Nej, det kan jag inte säga, i alla fall inget som jag kan kommentera nu, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.