• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Överstelöjtnant Alexander Vindman vittnade mot Trump i riksrättsprocessen. Foto: EPA/Erik S. Lesser

8 februari: Nattens nyheter

Publicerad

Vittnade mot Trump – nu sparkas han från Vita huset

Överstelöjtnant Alexander Vindman, som var Vita husets expert på Ukraina och som vittnade mot USA:s president Donald Trump i den nu avslutade riksrättsprocessen, sparkas från Vita huset. Även EU-ambassadören Gordon Sondland får lämna sitt uppdrag.

Slutet kan vara nära för Irlands populära premiärminister

Leo Varadkar, ledare för konservativa Fine Gael, har hyllats för sitt agerande under brexit. Trots det ser opinionsundersökningarna inför lördagens val på Irland inte särskilt ljusa ut för Varadkar.

Här återförenas systrarna – efter 78 år isär

När nazister anföll Stalingrad under andra världskriget hamnade de två systrarna Julia och Rozalina Charitonova två olika städer långt ifrån varandra. Se när de återförenas efter 78 ifrån varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.