En världskändis? Foto: Skärmdump Instagram/@world_record_egg

”Ägget” avslöjar: Här är sanningen bakom virala instagrambilden

Uppdaterad
Publicerad

I dagar har den mystiska Instagram-profilen ruvat på en stor hemlighet. Men SVT Nyheter har lyckats ta sig förbi skalet på den individ som ligger bakom miljonsuccén.

På tio dagar har en genrebild på ett helt vanligt ägg blivit den mest gillade Instagrambilden. I en exklusiv intervju med SVT Nyheter berättar nu personen, en individ i London, om sina löskokta planer:

– Jag tänkte att det skulle kunna vara ett intressant experiment att försöka krossa rekordet med något så simpelt som möjligt. Det här gjorde att jag beslutade mig för att köra med ett ägg. Jag antar att det också är en gliring till dagens kändiskultur och hur lättknäckt den är, skriver personen i ett mejl till SVT Nyheter.

Receptet: Ett engagerat ägg-gäng

”Hen” fortsätter:

– Men egentligen tyckte jag mest att det var lattjo om något så simpelt som ett ägg skulle kunna ta över Instagram-kronan.

Trots succén väljer den hemliga ägg-individen att lyfta fram andra som framgångsfaktor i like-succén.

– Internet är verkligen otroligt, men det var faktiskt inte bara jag som gjorde det ensam. Det var jag och mitt ”ägg-gäng”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.