Efter attacken mot klubben låg ordföranden på sjukhus i tre veckor.

”Jag var väl påverkad av kofoten”

Uppdaterad
Publicerad

I förhören berättade han detaljerat om attacken. Nu minns Svineri MC:s klubbordförande ingenting.

Direkt efter attacken mot Svineri MC:s klubbfest i Smedby utanför Kalmar berättade klubbens ordförande i polisförhör att det var Hells Angels som låg bakom. Nu säger han att han inte minns någonting.

Ordföranden vittnade under torsdagen i Göteborgs tingsrätt. Men under åklagarens förhör var han fåordig och sade sig nästan inte minnas någonting. Åklagaren tog gång på gång upp att han i förhör sagt att attackerarna utfördes av män i Hells Angels-västar.

Mc-bråk i Kalmar

”Kanske det”, sade han, ”men jag minns inte”.

”Jag var påverkad av tidningarna”

Liknande ordväxlingar upprepades vid flera tillfällen under förhöret.

”Jag vill återigen fråga om Hells Angels. Varför sa du tidigare Hells Angels, men inte nu?” frågade åklagaren Åsa Adolfsson. ”Jag vet inte”, svarar ordföranden, ”jag var väl påverkad av vad som stått i tidningarna”.

Åklagaren kontrade: ”men det var ju mitt i natten direkt efter överfallet som du sa det.” ”Jag var väl påverkad av kofoten då”, sade ordföranden.

Svineri MC:s ordförande skadades svårt när 19 män med anknytning till Hells Angels gick till attack mot en fest på mc-klubben i Smedby utanför Kalmar i maj. Han tillbringade tre veckor på sjukhus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mc-bråk i Kalmar

Mer i ämnet