Åklagare Adam Rullman har tidigare sagt att han tidigt misstänkte att Tove inte var vid liv. Foto: SVT

Åtal och rättegång planerad i Tove-fallet

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot de båda misstänkta för mordet på Tove i Vetlanda är planerad till slutet av mars. Det förutsätter dock att åtalet presenteras som tänkt den 17 mars.

Det har gått ett halvår sedan 21-åriga Tove försvann i Vetlanda, för att sedan hittas död i början av november i ett skogsparti utanför staden. Två kvinnor, 18 och 20 år, sitter häktade misstänkta för mord och gravfridsbrott. 

Åklagare Adam Rullman har hela tiden meddelat att utredningen går framåt och skriver i ett mejl till SVT att planen att väcka åtal den 17 mars tycks hålla.  

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

“Men det beror på hur slutdelgivningen går och om några ytterligare utredningsåtgärder begärs”, skriver han. 

Samtidigt som förundersökningen nu är ute på delgivning så planerar Eksjö tingsrätt för rättegångsdagar. Totalt beräknas tre dagar för huvudförhandlingen 27, 29 och 30 mars och en reservdag, den 31 mars.  

Tingsrättens skriver dock att det är “under förutsättning att åtal väcks enligt nuvarande beslut om åtalsförlängning”. 

Misstänks ha mördats i kompisens lägenhet 

Tove misstänks ha mördats i 20-åringens lägenhet natten till den 17 oktober. Enligt misstankarna ska de två kvinnorna ha misshandlat henne till döds och sedan gömt kroppen i ett skogsparti en mil utanför Vetlanda.  

De båda kvinnorna nekar till mord men 20-åringen har erkänt misshandel och gravfridsbrott. 18-åringens advokat berättade i februari för SVT:s dokumentärteam att hon hjälpt till att bära kroppen men hon nekar till brott då hon säger sig ha utfört handlingarna under hot.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att få en sammanfattning av Tove-fallet på 60 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet