Coronaviruset: 23 april – 29 april

Uppdaterad
Publicerad

Här kan du i efterhand läsa SVT Nyheters direktrapportering om coronaviruset.

Den aktuella rapporteringen, där du också kan ställa din frågor, hittar du alltid här.

SVT rapporterade · Direktrapportering om coronapandemin

De 260 sydkoreaner som testat positivt för corona efter att de tillfrisknat har förmodligen inte smittats på nytt. Det hävdar infektionsexperter i landet. I stället ska det handla om döda virusfragment som lett till att coronatesterna visat positivt, rapporterar The Korea Herald.

SVT · Vendela Bolin

Ljusglimtar i coronapandemin

28 april: Antikroppar från tillfrisknade coronapatienter ska i en skånsk studie ges till 50 personer som är svårt sjuka i covid-19. Liknande behandlingar har tidigare fungerat väl.
• 
26 april: Samtliga coronapatienter som vårdats på sjukhus i kinesiska Wuhan – där viruspandemin startade – har skrivits ut, enligt officiella uppgifter.
• 24 april: WHO har inlett ett internationellt vaccinsamarbete. Målet är ett vaccin som är tillgängligt för alla världens invånare.
• 22 april: Oxford-universitetet och Imperial College i London har påbörjat vaccintester på människor. Enligt de ansvariga på Oxford är chansen för att lyckas ta fram ett fungerande vaccin 80 procent.
• 21 april: Nioåring med covid-19 träffade 172 personer men smittade ingen. Det stärker hypotesen om att barn inte smittar i lika stor utsträckning som vuxna. Läs mer här
• 18 april: 125 coronasmittade personer har reagerat positivt på ebolamedicin. Läs mer här

SVT · Iva Horvatovic

107 nya dödsfall i Sverige har rapporterats in under onsdagen. Totalt har 2 462 människor i Sverige dött med coronaviruset. 20 302 personer har diagnostiserats med coronaviruset.

SVT · Lucas Brischetto

God kväll och tack för att ni följer vår rapportering! Under natten kommer vi som regel inte att svara på frågor, men självklart fortsätter vi hålla er uppdaterade med den senaste händelseutvecklingen!

SVT · Amanda Skagerström Lindau

Kan ni förklara skillnaden mellan vanlig sjukvård och intensivvård? Antar att alla som får intensivvård inte ligger i respirator?

Vad menas?

Hej! Här kan man läsa om vad intensivvård innebär.

SVT · Gilda Hamidi-Nia

`Såg nyss på Aktuellt att det beräknas att 20000 kommer att dö av covid i Sverige.
Sa de någonting om hur lång tid de räknar med?

Eva

Hej Eva. Uno Wennergren, professor i teoretisk biologi och en av experterna i studion, bedömer att 50 procent av Sveriges befolkning kan smittas. Av dem riskerar 10 000 till 20 000 att dö, enligt hans beräkningar. Det nämns inte exakt hur lång tid detta skulle kunna ta.

SVT · Vendela Bolin

Värför skriver inte SVT om 22 årig kille som har avlidit på covid-19 även tegnell har inte sagt något om det .

Nish

Hej! SVT Stockholm var på minnesstunden för 22-åringen. Läs mer här.

SVT · Gilda Hamidi-Nia
SVT · Gilda Hamidi-Nia

När beslutas om att förlänga rekommendationer om reseförbud längre än 15 juni? Vi som har resor inplanerade i juli behöver ett UD-beslut för att begära återbetalningar.

Henrik

Hej Henrik! UD:s avrådan gäller till och med 15 juni och därefter kommer ett nytt beslut att tas. Läs mer här.

SVT · Gilda Hamidi-Nia

För er som missade kvällens Aktuellt så går det att se i efterhand på SVT Play.

SVT · Gilda Hamidi-Nia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer