Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Den första vegetariska korven ska ha tillverkats i USA 1949. Foto: SVT

SVT förklarar: Från sällsynt vegokorv till mainstreamburgare

Uppdaterad
Publicerad

Svenska konsumenter är flitiga på att äta växtbaserade substitut till kött. Idag har i princip varje hamburgerkedja sin egen vegoburgare och i matbutikernas kyl- och frysdiskar blir köttsubstitut allt vanligare.

Men hur har vägen hit egentligen sett ut? Se klippet ovan!

Se hela avsnitt 8 av Ekonomibyrån – ”Kött är dött” – här!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer