Hexagon har tagit en engångskostnad på 44 miljoner euro under det andra kvartalet av 2019 för att dra ner på antalet medarbetare globalt. Foto: Janerik Henriksson/TT

Hexagon varslar hundratals anställda – störtdyker på börsen

Uppdaterad
Publicerad
Mätteknikbolaget Hexagon drar ner på antalet anställda med cirka 700 personer globalt. Företaget flaggar för att utvecklingen i Kina har varit mycket svagare än vad man hade tänkt sig under juni, skriver Svenska dagbladet.

Utvecklingen i Kina har varit mycket svagare än förväntat under juni, skriver Hexagon i ett pressmeddelande. Företagets preliminära bedömning för försäljningen under det andra kvartalet 2019 väntas den uppgå till cirka 975 miljoner euro, en organisk tillväxt på minus en procent.

För att reducera antalet medarbetare med cirka 700 personer har Hexagon betalat en engångskostnad på 44 miljoner euro. Besparingen väntas generera 51 miljoner euro vid slutet av 2020.

Faller på börsen

Mätteknikkoncernen faller tungt på Stockholmsbörsen efter beskedet. Efter bara några minuter backade aktien med omkring 15 procent.

Hexagon är ett svenskt företag inom mätteknik med cirka 8 000 medarbetare över hela världen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer