Vissa rutter inom Europa kommer att fortsätta att trafikeras. Däremot kommer alla interkontinentala flygningar att ställas in, meddelar Norwegian. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Norwegian permitterar nio av tio anställda

Publicerad

Flygbolaget Norwegian ställer in 85 procent av sina flygningar och permitterar 7 300 medarbetare.

”Luftfarten står nu inför en extraordinär kris där även vi på Norwegian måste parkera de allra flesta flygplan på marken och permittera en stor andel av våra kollegor. De här åtgärderna räcker dessvärre inte. I den här helt kritiska situationen som vi befinner oss i är det därför mycket positivt att norska myndigheter har meddelat att de kommer att göra det som krävs för att bibehålla norsk luftfart så att viktig infrastruktur och tiotusentals arbetstillfällen upprätthålls,” säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i ett pressmeddelande.

Vissa rutter inom Europa kommer att fortsätta att trafikeras. Däremot kommer alla interkontinentala flygningar att ställas in, förutom linjerna från Skandinavien till Bangkok och Krabi i Thailand. Kapacitetsminskningen gäller till och med minst den 17 april enligt bolaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet