SDU-ordföranden Jessica Ohlson (till vänster) kommer att bli utesluten ur SD i dag. Här syns hon tillsammans med de tidigare SDU-topparna Gustav Kasselstrand och William Hahne, som redan sparkats ut ur partiet. Foto: TT

Uppgifter: Ohlson utesluts ur SD i dag

Uppdaterad
Publicerad

I dag utesluts Uppsalapolitikern och SDU-ordföranden Jessica Ohlson ur Sverigedemokraterna. Beslutet ska fattas vid ett extra partistyrelsemöte, erfar Aftonbladet.

Tidningens källor uppger att Ohlson och andra förtroendevalda inom ungdomsförbundet SDU har kontaktats av SD:s medlemsutskott. De har alla ställts inför valet: lämna SDU eller bli uteslutna ur SD.

Moderpartiet har nyligen brutit helt med ungdomsförbundet och i stället startat ett nytt.

Striden i SD

Kan inte vara dubbelansluten

Ohlson berättar för Aftonbladet att SD har inlett ett personärende mot henne.

– Det visar återigen att partiledningen helt saknar respekt för demokratin, säger hon.

SD:s presschef Henrik Vinge bekräftar att det inte kommer att vara möjligt att både vara med i det gamla ungdomsförbundet och Sverigedemokraterna.

– Det står tydligt i våra stadgar att man inte kan vara dubbelansluten, säger han till tidningen.

Ohlson meddelar enligt unt.se att hon ska avsäga sig sina politiska uppdrag i Uppsala. I ett sms skriver hon att det beror på att hon ska flytta till Nyköping.

”Tråkigt”

SDU-ordföranden poängterar att det ”känns väldigt tråkigt att flera års engagemang tar slut”.

”Just nu har interndemokratin fått sig en törn av maktmissbruk och hot, men i längden är jag övertygad om att den kommer segra”, skriver hon också enligt tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden i SD

Mer i ämnet