Foto: TT

Mattias Karlsson: Påverkar inte oss alls

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson avfärdar kritiken från Margareta Larsson och säger att hennes avhopp inte kommer att påverka riksdagsgruppens effektivitet.

SVT har sökt Mattias Karlsson och Richard Jomshof för att ge tillfälle till SD-topparna att bemöta kritiken som Margareta Larsson framför i Expressen mot dem.

Mattias Karlsson säger till SVT att han beklagar avhoppet, men menar att riksdagsgruppens arbete fortsätter opåverkat.

Striden i SD

”I ekonomisk konflikt med partiet”

I pressmeddelandet som SD har skickat ut riktar Mattias Karlsson kritik mot Margareta Larsson och säger att hon inte jobbat under en längre period.

– Hon har varit sjukskriven sen riksdagsvalet fram till våras. Efter sjukskrivningen har hon varit frånvarande från arbetet på riksdagen, säger Mattias Karlsson till SVT.

I pressmeddelandet går Sverigedemokraterna ut och säger att det har funnits andra skäl för hennes avhopp. Mattias Karlsson talar om en ekonomisk konflikt mellan Margareta Larssons man, som arbetar som jurist för partiet, och Sverigedemokraterna. Enligt Expressen kräver Larssons man 250.000 kronor av Sverigedemokraterna för arbete han utfört.

– Den egentliga bakgrunden till anklagelserna är Margaretas hälsotillstånd och att personer i hennes närhet har en konflikt med partiet, säger Mattias Karlsson.

”Borde lämna sin plats”

Han säger att han inte känner igen att det skulle finnas ett utbrett missnöje med partiledningen, utan menar att han istället fått motsatta signaler. Och Mattias Karlsson är väldigt kritisk till att Margareta Larsson nu blir politisk vilde istället för att lämna sin plats i riksdagen.

– Hon borde ställa sin plats till förfogade. Hon uppbär arvode utan att arbeta och då är det rimligt att hon ska avsäga sig sin plats när hon inte jobbar för partiets politik, säger Mattias Karlsson till SVT.

SVT har sökt Margareta Larsson för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden i SD

Mer i ämnet