Kockar från 20 länder är med och tävlar om titeln Europas bästa kock, i tävlingen som i år hålls i Stockholm. På fem timmar och 35 minuter ska de lyckas få ihop en fiskrätt och en kötträtt som imponerar på jurydeltagarnas smaklökar.
– Vi har satsat på att båda rätterna ska handla om en naturlig känsla, att det vi visar visuellt är vad det ska smaka också. Och vi försöker tänka hållbarhet, säger Myllymäki.
Att tävlingen hålls i Sverige kan vara ett bra sätt att få visa upp både landet och våra råvaror, tror kocken Paul Svensson, konferencier för årets tävling:
– Det kan sätta Sverige tydligare på kartan, inte bara att vi kan frambringa bra restauranger och kockar utan att vi också är en intressant nation, ett gastronomiskt resmål som är värt en omväg.
De tolv bäst placerade när tävlingen avslutas på torsdag får chansen att tävla om titeln världens bästa kock, vilket avgörs i Lyon 2015. Förra gången Tommy Myllymäki deltog, 2011, tog han silver. Nu är det guld som gäller.
– Jag tävlar alltid för att försöka vinna, konstaterar han.