Flygbolag ser ingen anledning att ändra flygningar till Teneriffa

Publicerad

Teneriffa har den senaste veckan skakats av både en sandstorm och flera fall av det nya coronaviruset. Men flera flygbolag som SVT pratat med ser ingen anledning att ändra på sina rutiner.

De flesta resenärer som drabbades av helgens sandstorm på Teneriffa och Gran Canaria har nu kunnat lämna öarna. Resebolagen Tui och Apollo har hämtat hem resenärer som skulle lämna under helgen och SAS säger att bolaget hoppas hämta hem runt 400 skandinavier som fortfarande befinner sig på öarna under onsdagen.

– Ett flyg med 262 passagerare kommer åka till Oslo i dag från Gran Canaria och vi har ytterligare två flyg på väg till Las Palmas som vi hoppas kan hämta hem övriga passagerar under eftermiddagen eller kvällen,, säger Kristoffer Meinert, presschef på SAS Danmark.

”Inte ändrat våra rutiner”

Samtidigt förändrar varken den nu passerade sandstormen eller förekomsten av coronaviruset på Teneriffa SAS trafik till ön.

– I dagsläget har vi inte ändrat några rutiner, men vi följer lokala myndigheters rapportering och de nordiska utrikesdepartementens rekommendationer, fortsätter Kristoffer Meinert.

Charterbolaget Tui instämmer med SAS och flyger som vanligt till Teneriffa.

– Vi gör en bedömning dag för dag och samarbetar med UD, men i nuläget har vi ingen anledning att ändra hur vi flyger, säger Angelica Sanchez, presstalesperson på Tui.

Clara Larsson, pressansvarig på Apollo, beskriver situationen på Teneriffa som lugn och att man flyger som vanligt, men att de självklart följer myndigheters rekommendationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.