Frida Schumacher, 24, från Varberg jobbar på Teneriffa. Under tisdagen kom beskedet att tusen turister är satta i karantän efter ett coronalarm på ön. Hör Frida berätta hur det påverkar hotellet där hon jobbar, i klippet ovan. Foto: Privat

Varbergare på Teneriffa: ”Många gäster är oroliga för coronaviruset”

Uppdaterad
Publicerad

När Frida Schumacher, 24 år, från Varberg, kom till sitt jobb på ett hotell på Teneriffa på tisdagen var många gäster oroliga – hotellet ligger bara en mil ifrån det hotell där en tidigare gäst bekräftats ha coronaviruset.

Det är andra vintersäsongen som Frida Schumacher jobbar på Teneriffa och hon berättar att en del gäster är oroliga men att hon själv och personalen känner sig ganska lugna inför coronalarmet från ön.

– Det är inte någon som tar så superallvarligt på det just för att det är kontrollerat, säger hon.

Coronaviruset i Halland

En mil från det drabbade hotellet

Hotellet där Frida Schumacher jobbar ligger i Callao Salvaje, ungefär en mil från Costa Adeje, där tusen personer satts i karantän på ett hotell då en turist som bott på hotellet har bekräftats vara smittad av coronaviruset.

Hör henne berätta mer direkt från Callao Salvaje på Teneriffa, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet