Familjen Strandvik från Åland bestående av Harriet, Emilia, Daniel och Thomas är fast på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Teneriffa på grund av coronaviruset. Foto: Privat

Familj från Åland fast på coronadrabbade hotellet på Teneriffa

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Strandvik från Åland sitter i karantän på hotellet H10 Costa Adeje Palace på sydvästra Teneriffa på grund av ett upptäckt fall av coronavirus. När Thomas Strandvik vaknade på tisdagsmorgonen möttes han av en lapp på golvet.

– Vi har fått en lapp där det står att hotellet är försatt i karantän och att vi inte får lämna rummet, säger han.

Familjen Strandvik från Åland bestående av pappa Thomas, mamma Harriet och deras två barn skulle ha åkt hem från Teneriffa på tisdagen. Men så blev det inte.

– Det första jag gjorde när vi vaknade var att titta igenom tidningsrubrikerna om vad som har hänt i världen. Då ser jag en bild på vårt hotell och det står att det är i karantän, säger Thomas Strandvik till SVT Nyheter.

Det var på tisdagen som 1 000 personer försattes i karantän på hotellet H10 Costa Adeje Palace efter att en man, som ska ha bott på hotellet, har bekräftats vara smittad av coronaviruset.

Lapp under dörren

När SVT når familjen har de suttit inne på hotellrummet i fyra timmar. Den enda informationen som de har fått är på en lapp som låg vid dörren när de vaknade. På den stod det att hotellet är försatt i karantän.

– Sedan har vi inte hört någonting. Det finns inte så mycket man kan göra, men man hade kanske hoppats på lite mer information. Vi har inte fått någon mat och ingen dricka, säger Thomas Strandvik.

”Tur i oturen”

Thomas Strandvik berättar att det är runt 25 grader varmt utomhus och att deras luftkonditionering har varit trasig under hela semesterveckan.

– Det kanske är tur, för de som har smittats på andra ställen så har det väl kommit genom luftkonditioneringen. Men vår har faktiskt varit sönder hela veckan. Så det är kanske tur i oturen, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.