Elva arbetsplatser på en månad

Publicerad
Uppdrag granskning ·

Elva arbetsplatser på en månad, ibland två olika samma dag ger obetalt extraarbete och stress. Men när tipsaren påtalat stress med att vara på så många olika ställen fick hen som svar ”Det är såhär det fungerar” av bemanningsföretaget som .

Bransch: Bemanningsbranschen

Län: Västra Götalands län

#minavillkor

Frågeställningar: Många olika arbetsplatser på kort tid.

Inskickat via #minavillkor:

Bemanningsbranchen måste granskas. Villkoren blir allt sämre och det senaste de börjat med är ambullerande personal. Jag själv har blivit upplärd på 11 olika ställen under 1 månad, där det är olika arbetsuppgifter/rutiner och olika klädkod, något jag får bekosta själv. Nu ska jag till exempel ha på mig finare byxor och kavaj. Jag är anställd på heltid, men är bara garanterad 131 timmar i månaden. De dagar jag inte är inbokad på jobb måste jag vara tillgänglig klockan 7-16, ska vara redo och klar för att åka och jobba klockan sju varje morgon.

Ibland får man vara på två olika ställen på en dag och då får man inte betalt för tiden som man åker mellan ställena. På min fritid elva olika ställen.

Lönen är extremt låg och det går inte att löneförhandla. Friskvårdstimme finns ej, när jag påtalat stress med att vara på så många olika ställen fick jag som svar ”Det är såhär det fungerar”.

Just nu går nästan alla jobb via bemanningsföretag och jag som har flera års erfarenhet kan ej få jobb då det oftast är bättre att ta in en person utan erfarenhet för att då kan man ge lägre lön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#minavillkor

Mer i ämnet