Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hysj, inte här” – se när reportern med dold kamera får följa med ner i källaren när han frågar efter sexuella tjänster. Foto: NRK/Brennpunkt

Här erbjuder ägaren sex med dotter: ”Vill du ha den unga?”

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

NRK:s reporter utgav sig för att vilja köpa sex och besökte norska thaimassagesalonger med dold kamera. Under kartläggningen hittades sex kvinnor som säljer sex tillsammans med sina döttrar.  

– Vill du ha den unga, jag byter med henne, säger den kvinnliga salongsägaren.

Reportern: Erbjuder du extra?  

Salongsägaren: Hysj, vi kan inte snacka här.

Reportern tas med till salongens källare där priset för sex görs upp. 1400 norska kronor. 

”Försöker förringa”

Svensk polis bekräftar att det även på thaimassagesalonger i Sverige förekommer att mor och dotter arbetar tillsammans och säljer sex. 

För att förstå detta måste man titta på hur normaliserat salonger med så kallad “erotisk massage” är i Thailand, menar Kajsa Wahlberg, på polisens nationella operativa avdelning (NOA). 

– Jag tror man försöker resonera med sig själv att den erotiska massagen är ju massage det också, fast av en annan kroppsdel. Man försöker förringa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.