Hyresgästerna i Tobo kämpar för åtgärder

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

I oktober 2013 bedömer Tierps kommun att flera lägenheter på Skolvägen i tätorten Tobo är i så dåligt skick att det finns risk för hyresgästernas hälsa. Reporter Fouad Youcefi har följt hyresgästerna Petter Lindström och Simon Johansson när de går runt bland sina grannar för att försöka dokumentera brister och problem.

Efter tvångsförvaltning 2011 tar en ny fastighetsägare, Fagerhyltan Fastigheter AB, över husen. De låter renovera några av lägenheterna.

– Och då var ju alla hyresgäster jätteglada över att få en tvångsförvaltning, och att få då ett seriöst arbete med detta, berättar hyresgästen Petter Lindström.

UG – Hyresgäster i Tobo

Men i september i år säljs husen vidare igen. Nu heter ägaren Aros Energideklarationer AB.

Petter Lindström har tagit på sig att dokumentera brister och problem i lägenheterna. Han vill också ta reda på om alla gamla felanmälningar och brister nått fram till den nya hyresvärden Aros Energideklarationer och dokumentera lägenheternas fel och brister. Det är detta arbete som Uppdrag gransknings reporter Fouad Youcefi har följt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UG – Hyresgäster i Tobo

Mer i ämnet