Offret Petra: De turades om att våldta mig

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Två män hotar Petra med pistol, slår henne och turas om att våldta henne. Några år senare kommer en av männen att tilldelas 840 000 kronor i skadestånd av staten. Petra säger att hon aldrig kommer att kunna glömma hans ansikte. 

Minnena från den hemska dagen i mars 2017 lever kvar. När Uppdrag granskning träffar Petra hemma i hennes lägenhet håller hon på att renovera det rum där våldtäkten skedde. 

– Det har påverkat mig jättemycket. Jag har inte mått bra och det gör jag fortfarande inte, på grund av detta, säger hon.

Spela klippet ovan för att höra Petra berätta om händelsen.

Gärningsmannen fälldes för två våldtäkter. Efter att åldersbedömningen ändrades fick han ett större skadestånd än vad de båda brottsoffren tilldelades.

Petra tilldömdes 225 000 kronor i skadestånd. Hittills har hon fått cirka 100 000 kronor i ersättning från försäkringsbolag samt Brottsoffermyndigheten.

Missa inte Uppdrag granskning

Reportaget ”Våldtäktsmannen och skadeståndet” finns på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.