Uppdrag gransknings ansvarige utgivare: ”Finns en hel del fakta som inte stämmer”

Publicerad
Uppdrag granskning ·

Hör Uppdrag gransknings ansvarige utgivare Ulf Johansson berätta om granskningen av mediernas agerande i fallet Fredrik Virtanen. – Vi kan visa på att det finns en hel del fakta som inte stämmer, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Ulf Johansson svarar även på kritiken som riktats mot granskningen från medieprofilen Cissi Wallin och förklarar varför det ställs fler frågor till Fredrik Virtanen i programmet.

– När vi pratar om fallet Cissi Wallin så har vi verkligen sett till att båda får ge sin syn. Vi tar inte heller ställning till vad som har hänt, om det har hänt eller inte. Däremot är Fredrik Virtanen anklagad för så oerhört många fler saker som över huvud taget inte har med Cissi Wallin att göra och det tycker jag verkligen att det finns anledning att låta honom kommentera.

#metoo och Fredrik Virtanen

Dessutom svarar Charlotta Friborg, SVT Nyheters ansvarige utgivare, på varför hon valde att namnpublicera Fredrik Virtanen under metoo-hösten, och hur hon ser på det beslutet idag.

– När en tung opinionsbildare försvinner från offentligheten, då valde vi att namnpublicera.

Se programmet i klippet här ovanför. Uppdrag gransknings reportage om mediernas agerande i fallet Virtanen hittar du i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#metoo och Fredrik Virtanen

Mer i ämnet