Den misstänkts för nattens bränder har släppts på fri fot. Foto: Roger Nilsson

Misstänkte bilbrännaren har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Den yngling i 17-årsåldern som greps som misstänkt för nattens olika bilbränder på Brynäs i Gävle har släppts på fri fot. Bevisningen är inte tillräcklig för att hålla honom frihetsberövad under den fortsatta utredningen.

Omständigheterna kring polisens snabba gripande av en misstänkt för att totalt eller delvis ha förstört ett 15-tal bilar såg ut att borga för ett anhållande och en eventuell häktningsframställan.

Ynglingen motsvarade signalementet och sågs slänga ett föremål ifrån sig, ett föremål som polisen misstänkte kunde knytas till en av nattens bränder.

Släpps fri

Men en åklagare har alltså tagit beslutet att släppa personen på fri fot.

– Misstankarna kvarstår och utredningen fortsätter för att försöka knyta den här personen till de bränder som har inträffat på morgonen, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen i Gävle.

Hör vad polisen har att säga om bränderna och den misstänkte i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.