Infektionsmottagningen på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Foto: Mikael Fritzon/TT

110 döda i corona i Sverige – bland dem en man i 30-årsåldern

Uppdaterad
Publicerad

110 har avlidit i covid-19 hittills i Sverige, det säger de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten, en ökning med åtta personer från lördagen. Ett av fallen är en man i 30-årsåldern.

Fördelningen på dödsfallen är 43 kvinnor och 67 män, det vill säga 110 totalt. Det meddelade i dag Folkhälsomyndigheten i sin senaste uppdatering kring hur många som fallit offer för corona-pandemin i Sverige. Det är en ökning med åtta personer från lördagen.

– De sista tre, fyra dagarna har vi legat på ungefär lika många fall per dag. Det är en positiv utveckling, säger Folkhälsomyndighetens statsepidemilog Anders Tegnell till TT.

255 personer får i dagsläget intensivvård på grund av covid-19 och totalt har 3 700 sjukdomsfall upptäckts i landet. Det flest sjukdomsfall i åldersgruppen 50-59 år och flest dödsfall i åldersgruppen 80-90 år.

Nu skrivs även personer ut från intensivvården enligt Tegnell. Han säger även att antalet intensivvårdsfall närmast minskat de senaste dagarna.

– Det alla gör här i landet måste rimligen ha en effekt. För det här ser så väldigt annorlunda ut än vad det sett ut i många av de länderna som råkat riktigt illa ut, säger Tegnell till TT.

Man i 30-åldern död i Jönköping

Tre av de nya dödsfallen på grund av covid-19 har inträffat i Jönköpings län, enligt Region Jönköping mellan fredag och lördag kväll. Bland dessa fanns en man i 30-årsåldern.

– Han hade en riskfaktor som är en känd risk för att försvåra behandlingen, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Jönköpings län till SVT.

Enligt Folkhälsomyndighetens statistik har det upptäckts 103 fall av corona i region Jönköping, vilket går att jämföra med region Stockholms 1 700 fall. Region Jönköping ligger på sjunde plats i Folkhälsomyndighetens siffror över fall per region där region Stockholm ligger högst.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer