Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är som en Pandoras ask, vi vet inte vilka olyckor som kan komma ur den om asken öppnas” – hör Mellanösternanalytikern om hur konflikten mellan Israel och Iran kan utvecklas. Foto: SVT

16 april: Nattens nyheter

Publicerad

Knivattack på boende i Upplands Väsby – en svårt skadad

En man har skadats allvarligt efter att ha blivit attackerad med kniv på ett socialt boende i Upplands Väsby norr om Stockholm.

En man i 35-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord. I samband med gripandet sköt polisen ett varningsskott.

Kyrkdådet i Sydney utreds som terrorbrott

Knivattacken i en kyrka i västra Sydney utreds som misstänkt terroristbrott, uppger australisk polis på en presskonferens. En 15-årig pojke har gripits misstänkt för dådet.

Så kan konflikten mellan Israel och Iran utvecklas

Världen håller andan i väntan på en motattack från Israel. Om Israel svarar finns en rad olika risker och värsta tänkbara scenarier, enligt experterna.

– Det är en krigsrisk som kommer att drabba civila på båda sidor potentiellt sett, säger Mellanösternanalytikern Bitte Hammargren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.