Fortfarande inget svar från Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Facebook vill inte kommentera SVT:s frågor om användarsupport.

SVT har bett Facebooks VD Martin Ingemansson kommentera de nya uppgifterna att bolaget kan bryta mot svensk lag när man varken uppger e-post eller adress.

Men bolagets PR-konsult svarar”Pga risk för ännu fler missförstånd vill Facebook varken kommentera dina påståenden nedan eller inslaget igår.”

De osociala nätjättarna

SVT har efterfrågat svar per mejl

I mejlväxlingen mellan SVT och PR-konsulten Jan Fredriksson, som är kontrakterad av Facebook Sweden AB, har vi bett att få veta vad bolaget”tycker om att Konsumentverket nu bekräftar att man behöver uppge en tydlig kontaktväg, exempelvis epostadress, och adress.”

”Facebook avser att följa alla lagar”

Facebooks PR-konsult svarade i mejlform: 

”- Facebook Sweden är ett säljbolag

– Facebook Ireland är det bolag som i Europa tillhandahåller det som de flesta förknippar Facebook med och på engelska benämns ”information society services”

– Facebook avser att följa alla lagar”

Facebooks vd Martin Ingemansson har avböjt en intervju med SVT, med hänvisning till han bara är talesperson om man”vill diskutera hur företag kan stärka sitt varumärke/öka sin försäljning genom sina Facebook-initiativ”.

Frågorna som SVT har ställt till Facebook är: ”Varför är Facebook så svåra att få tag på?” och ”Varför finns det inte någon support?”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

De osociala nätjättarna

Mer i ämnet