Facebook bekräftar: Bygger reklam på din vägg

Uppdaterad
Publicerad

Facebook bygger målinriktad reklam direkt på vad du skriver på din ”vägg”. Det medger Facebook i svar till svenska Datainspektionen och dess systermyndigheter i de övriga nordiska länderna.

Facebook bekräftar att företaget kan använda information från statusuppdateringar och Gilla-knappar för att visa riktad reklam.

”Det är positivt att vi kan ha en öppen och konstruktiv dialog”, säger generaldirektör Göran Gräslund i ett pressmedelande.

De osociala nätjättarna

Dataskyddsmyndigheterna i de nordiska länderna skickade i juli i år ett 40-tal frågor till Facebook för att få svar på hur företaget hanterar personuppgifter. Nu, mer än två månader senare, har Facebook svarat.

”Vår första reaktion är attföretaget kommit med både fylliga och intressanta svar, säger Göran Gräslund vidare ipressmeddelandet”

De nordiskadataskyddsmyndigheterna kommer under hösten att ha ett uppföljningsmöte medFacebook i London eller Dublin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

De osociala nätjättarna

Mer i ämnet