24 maj: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

100 befaras ha dött i jordskred i Papua Nya Guinea

Ett kraftigt jordskred har drabbat en avlägsen by i Papua Nya Guinea, uppger australiska medier. Enligt obekräftade uppgifter kan så många som 100 personer ha dödats.

USA inför sanktioner mot Georgien

USA har beslutat att införa sanktioner mot ledande makthavare i Georgien. Orsaken är den kontroversiella agentlagen som Georgiens parlament fattade beslut om för en dryg vecka sedan. Lagen innebär att organisationer klassas som ”utländska agenter” om de får mer än 20 procent av sin finansiering från utlandet.

Spielberg regisserar ny film

Regissören Steven Spielberg har en ny film på gång, skriver branschtidingen Variety. Enligt tidningens uppgifter ska filmen få premiär om två år och bygga på ett manus av David Koepp som även skrev manus till Spielbergs två Jurassic Park-filmer. Vad den nya filmen ska handla om hålls än så länge hemligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.