24 oktober: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Experten: Då kan vi räkna med att pandemin är över

Snart 600 dagar har gått sedan WHO klassade spridningen av coronaviruset som en pandemi. På flera håll i Europa ökar nu åter antalet fall, men enligt professor Joakim Dillner kan vi i Sverige räkna med att epidemin snart är över.

Se den ryska staden där kommunisterna vann valet

Från blomstrande industri till arbetslöshet. I den ryska staden Rubtsovsk växer missnöjet och en majoritet av stadens invånare röstar på det kommunistiska partiet.

– Om det inte sker märkbara förbättringar kan det bli så att protesterna växer, säger universitetsläraren Vladimir Popov.

Kvinna dog i krock på E4 – sju personer inblandade

Fyra bilar har varit inblandade i en krock på E4 söder om Jättendal i Nordanstigs kommun. Totalt ska sju personer varit inblandade varav minst fem förts med ambulans till sjukhus. Under kvällen uppgav polisen att en kvinna i 40-årsåldern avlidit i olyckan. Anhöriga är underrättade.

– Det är en kraftig olycka, säger Andreas Wikström, yttre befäl vid räddningstjänsten.

En ung man är formellt gripen efter olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.