4 september: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Man skjuten med flera skott i Majorna

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skjuten med flera skott i närheten av Karl Johansgatan i Majorna, Göteborg på söndagsmorgonen.

Strax innan klockan 04 fick polisen larm om skottlossningen. En man anträffades skottskadad och fick föras med ambulans till sjukhus.

– De initiala inringarna hade hört ett tiotal skott. När vi påträffade mannen kunde vi se att han var träffad med fler än ett skott, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

– Vi jobbar fortfarande på platsen med utredningsarbetet, tilläger han.

Ingen är misstänkt eller gripen i nuläget.

Förundersökning om försök till mord är inledd.

20-tal bilar förstörda efter brand sydöst om Stockholm

En brand härjade i en garagelänga i Tyresö, sydöstra Stockholms län natten till söndag.

– Ett 20-tal bilar är kraftigt brandskadade, säger Patrick Johansson, vaktahavande befäl vid Södertörns räddningstjänst.

Larmet inkom till räddningstjänsten strax innan halv fyra på söndagsmorgonen.

– När vi anlände till garagelängan stod redan 15-17 bilar i brand, säger Patrick Johansson.

Nära 190 migranter räddade ur Engelska kanalen

Närmare 190 migranter som försökte ta sig över Engelska kanalen under lördagsdygnet räddades i olika insatser av franska myndigheter.

Migranterna var på väg från Frankrike till England i små båtar. Antalet som försöker sig på den farliga resan över den livligt trafikerade kanalen ökar för varje år.

Franska inrikesdepartementet uppskattar att 20 000 människor försökte korsa kanalen mellan 1 januari och 13 juni i år, det är en ökning med 68 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer