5 lyxiga desserter på 5 minuter

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det Mors dag! Här kommer 5 drömgoda desserter du snabbt svänger ihop. Bekvämimpa, baby!//Susanne Jonsson, kock i Go'kväll.

Enkel chokladmousse. Foto: Marcus Perjus/SVT

1. Superenkel chokladmousse

Kanske även den bästa, eftersom den är så enkel. Missförstå mig int, jag är den första att uppskatta en lyxig chokladmousse varsamt skapad av ett dessertgeni i timmar efter konstens alla regler. Men den här går garanterat SÅ mycket fortare och smakar ljuvligt. Du behöver inte berätta att den tog 5 minuter att göra. Inte på en gång iallafall.

SVT Recept
Foto: Clara Lidström

2. Varvad dessert med bär och biskvier

Biskvier, bär, len kräm och kola. Mums. Du väljer om du hellre vill ha frukt eller frysta bär den här årstiden.

Äppelrosor. Foto: Marcus Perjus/SVT

3. Äppelrosor

Rosor, mors dag… Ni fattar. Servera med en kula vaniljglass som får smälta ner över den varma rosen. När den lena vaniljen möter den krämiga chokladfyllningen sjunger hjärtat. Lovar.

Foto: Malin Sunna/SVT

4. Mjölkchokladmousse i glas

Får binda fast mig vid skrivbordet för att int genast springa ut i köket och laga den prick NU. Dulce de leche är en sån bra grej att alltid ha hemma förresten. Då kan du enkelt skapa de lyxigaste desserter på ett kick och gästerna kommer förundras över hur du gjorde.

Espresso bonbon. Foto: Susanne Jonsson

5. Espresso bon bon

...eller vad det nu heter, helt enkelt kondenserad mjölk i botten på ett glas och kaffe ovanpå. Jag gillar starkt kaffe, gärna en dubbel espresso. Ok att den måste vara koffeinfri efter kl 18. Eller egentligen 16. Minst lika gott är det att istället för mjölken toppa kaffe med en kula glass eller en skvätt likör och vispad grädde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Recept

Mer i ämnet