Astra Zeneca pausar testerna av vaccinet mot covid-19 som företaget utvecklar, då en testperson blivit sjuk. Foto: AP/Tomas Oneborg/SvD/TT

9 September: Nattens nyheter

Publicerad

Astra Zeneca pausar vaccintester – testdeltagare sjuk

Astra Zeneca pausar tillfälligt fas 3-testningen av vaccinet mot covid-19 som företaget utvecklar, efter att en deltagare i studien blivit sjuk. Företaget undersöker nu händelsen.

Polischefer avgår – svart man dog efter gripande

Två chefer inom polisen i Rochester i delstaten New York avgår till följd av att en svart man dött efter ett gripande. Under gripandet sattes en spotthuva på 41-årige Daniel Prudes huvud, och han tvingades ligga på marken med ansiktet nedåt. En vecka senare avled han på sjukhus.

Cristiano Ronaldo sänkte Sverige med två drömmål

Det var Cristiano Ronaldos match på Friends arena. Och det var verkligen inte Gustav Svenssons. Portugisen gjorde sitt 100:e och 101:a landslagsmål och svensken blev utvisad då Sverige förlorade med 2-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.