Affären har ”inte känts bra”, säger Mellby Gårds vd Johan Andersson. Foto: Lisa Arfwidson/SvD/TT

Akelius köp av Academedia stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Mångmiljardären Roger Akelius köp av Academedia har stoppats, rapporterar Dagens industri.

Orsaken är att säljaren Mellby Gård har ångrat sig efter den senaste tidens uppmärksamhet kring affären.

– Det har inte känts bra alls. Det viktigaste när man gör en affär är att det ska kännas rätt i magen. Man ska kunna sova gott och det ska vara positivt för bolaget och dess anställda, säger Mellby Gårds vd Johan Andersson till tidningen.

Akelius Foundation skulle ursprungligen ha förvärvat hela Mellby Gårds innehav i Academedia, men i och med att avtalet inte fullföljs är Mellby Gård fortsatt största ägare med 24,4 procent av aktierna i Academedia, enligt ett pressmeddelande.

Roger Akelius uppgav i samband med att affären blev känd att han ville förändra skolan i grunden och slopa aktieutdelningen, vilket lett till kritik från investerare. Academedias aktie störtdök och var som mest nere på minus 15 procent efter beskedet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
” Pengarna borde gå till eleverna” – hör Roger Akelius om försöket att köpa Academedia. Foto: Pressbild/Akelius Foundation/Jessica Gow/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.