Foto: TT

Åkesson: Samtliga ministrar måste gå

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson är inte nöjd med dagens besked från Stefan Löfven.
– Det räcker inte med bara två ministrar går, alla tre måste lämna sin poster. Jag utgår från att Alliansen står fast vid det de sa igår, säger partiledaren.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är hård i sin kritik mot Stefan Löfvens besked idag och han tycker inte att det är tillräckligt att de två ministrarna Anders Ygeman och Anna Johansson lämnar sina uppdrag.

– Även försvarsminister Peter Hultqvist har i ett tidigt stadium fått information om det här, och han har inte fört det här vidare. Det är obegripligt för mig att agera så när man dessutom sitter i det säkerhetspolitiska rådet.

LÄS MER: Analys: Nu ligger bollen åter hos Alliansen

”Alla tre måste gå”

Han fortsätter:

– Syftet med säkerhetspolitiska rådet är att koordinera sådana frågor. Hade han varit kulturminister eller någon som inte har koppling till rikets säkerhet så hade det kanske varit mer förståeligt, men Hultqvist som är försvarsminister borde förstå hur viktigt det är att förmedla sån här information.

LÄS MER: Löfven till oppositionen: Nu är det allvar, det här är ingen lek

Det var under gårdagen som Alliansen och Sverigedemokraterna riktade sina misstroendeförklaringar mot de tre ministrarna.

– Det här var inte alls vad jag förväntade mig. Jag hade nästa förväntat mig att regeringen skulle avgå idag, och förstå det ansvar man har.

– Jag hoppas att Alliansen står fast vid sitt beslut om misstroendeförklaringar mot samtliga tre ministrar. Löfven tycker inte att någon av de här ministrarna har gjort något fel och jag tycker han har en brist på självinsikt. Jag utgår från att Alliansen står fast vid det de sa igår. Det räcker inte med bara två ministrar, alla tre måste lämna sin poster.

LÄS MER: Lövin: Jag välkomnar att Anna Johansson avgår

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

IT-skandalen

Mer i ämnet